Ack grymma mänsklighet...

Igår såg jag ett program som handlar om syraattacker på kvinnor. Hur kan människor bli så vansinnigt grymma att man vill göra så onda handlingar att med avsikt förstöra människor för all framtid??? JAG BLIR SÅ ARG, FÖRBANNAD, FÖRTVIVLAD, ja mina ord räcker inte till för att beskriva hur jag känner. Det är så att man kan gråta. I djupet av mitt hjärta kan jag inte förstå hur grym man kan bli.
 
Som jag kunde förstå handlar de i de allra flesta fall att män attackerar, i de flesta fall, sina kvinnor. Men även unga flickor ja nästan barn blir också drabbade. En flicka, 13 år, hade blivit utsatt av sin lärare när hon avvisat hans sexuella närmanden. Ja å får inte han henne så ska ingen annan heller få henne så då tar man till syra för att skada. En annan man förklarade att hans kvinna hade så hetsigt humör så hon kunde ta sig till vad som helst så en gång hade hon i rena ilskan hällt bensin över sig själv - dessvärre stod ett ljus alldeles i närheten så hon fattade eld. Mannen hade några små ärr på sina händer som han förklarade att han fick när han försökte släcka elden. Kvinnan däremot var bränd och sargad på stora delar av kroppen då hennes berättelse var att hennes man hade misshandlat henne under hela den tid de varit gifta och hon hade fått nog och ville skiljas, då spärrade han dörrarna till ett utrymme och tände eld på det och när hon försökte ta sig ut kastade han syra på henne...
 
Han påstod också att 99% av de brännskadade kvinnorna hade bränt sig själva! 
 
En annan man var anklagad och satt inlåst, men han hävdade att det var en konspiration mot honom. Det var inte han som hade attackerat sin kvinna med syra utn en annan man. Märkligt nog var det just när hon kom ut från domaren där hon varit och begärt skillsmässa från mannen och det fanns vittnen som sett mannen kasta syran på henne.
 
Jag skulle tro att de enda som tror på dessa mäns historier om hur det gått till är de själva och antagligen hjärntvättar dom sig själva så till den milda grad så dom verkligen tror på att de är konspirationer eller att kvinnorna själva skadar sig så.
 
Vad är det för omänsklighet som driver människorna till dessa onda handlingar??? Det finns inget straff hårt nog mot dessa galna män som gjort detta. Helst av allt skulle de själva få samma behandling, men det är nog inte så man löser det. Just nu arbetar man med att få igenom lagförändringar som ger livstids straff för dessa handlingar och jag hoppas att det hjälper, att våra medsystrar världen över stärker sina positioner på alla sätt och vis.
 
En flicka - kanske 13 år var så ledsen för att deras mamma fått syra över sig och hon hade varit så vacker innan. Men för de här drabbade kvinnorna handlar det inte bara om att de får sina utseenden förstörda för all framtid utan det handlar också om livslångt fysiskt lidande då ärrvävnaderna stramar och drar. Men en kirurg från Englad hade lyckats med en ny typ av rekonstruktioner av brännskador och var på plats i Pakistan för att se hur han skulle kunna hjälpa de kvinnor som fått sina liv så förstörda. Tur att det också finns människor som vänder sig mot dessa avskyvärda handlingar och har kurage att stå upp för de utsatta och försöka rätta till deras men för livet och minska både fysiskt och psykiskt lidande!!!
 
Ylvas tankar kring hur vansinnigt galet fel det kan bli 
 
 
Våra vackra unga flickor som har hela livet framför sig
och som förmodligen aldrig kommer att komma i närheten av de
grymheter som våra medsystrar utsätts för - vilket är förinnerligt tur!!!
 
 

Kommentera här: