Att vara tacksam

Jag tror att man för det mesta tar livet för givet.
Kanske är det så det ska vara - eller är det kanske klokt att faktiskt ibland stanna opp och tänka efter för allt det fina som finns runtomkring en. Jag menar vi har fått ett jordeliv att förvalta. Vi vet aldrig vad som finns bakom morgondagens dörr. Därför kan det vara på sin plats att faktiskt stanna upp och vara både lite ödmjuk och tacksam över allt vi har som är så bra. Tänk om man åtminstone en gång om året kunde ställa sig framför spegeln och lite ödmjukt blicka på människan där på andra sidan. Kanske le lite - å jag lovar hon kommer genast att besvara ditt leende. Kanske är jag inte den vackraste, kanske har jag ett eller annat kilo för mycket, möjligen börjar en och annan grå hårslinga framträda å visst har väl åren genom livet börjat mejsla sina fina linjer runt ögonen. Men vaddå - jag vaknar och får känna att jag har hälsa och får vara frisk och vara lite tacksam över den rikedom livet fört med sig. I rummen intill ligger mina tonåringar och sover. Visst kan dom vara både slarviga och jobbiga men där emellan är dom helt underbara. Varför inte berätta hur stolt jag är över er mina fina ungdomar - inte bara vara arg och irriterad. Ni är ju också en gåva av livet. Jag är tacksam över den tid jag hittills fått dela med er och att ni är friska.  Jag hoppas förståss att jag ska få dela mitt liv med er ännu väldigt länge. Ni är också en av de största utmaningarna i mitt liv. Jag vill ju också att ni ska vara tacksamma för livet och se allt det kan dela med sig av och se allt man kan uppskatta och vara tacksam för. Jag vet också att jag är älskad av människor runt omkring mig men glöm inte bort att inte ta andra för givet utan ge andra uppskattning och vara tacksam och kunna dela med sig av det man har. 

Avslutningsvis vill jag trots allt mest trycka på min tacksamhet över att min kära familj får ha hälsa och vara friska. TUSEN TACK!

Riktigt julmys!

Underbart är kort...
Ja det går så snabbt våra underbara dagar här i Nikkaluokta. Vi har hunnit med precis allt dom här dagarna. Vi har lagat mat, städat, bäddat rent i sängarna, badat bastu i vår mysiga lilla timrade vedeldade bastu ute på gården och klätt jul-tallen. Vi har ätit av all den goda maten och vi har varit hos mormor och druckit glögg. Vi har pälsat på oss när vi varit ute för termometern visade -32 grader vid botten noteringen. Några har åkt pulka på kyrkbacken, ett par har kört skoter och nån har burit soporna till soptunnan vid vändplan. Vi har varit snälla barn i år igen för vi fick faktiskt besök av tomten, vilket vi trodde att vi alla var för stora för men tji fick vi :)

TACK Tomten för besöket!

Vi har hälsat på i stugorna och vi har umgåtts med varandra och spelat trevliga familje-spel. Vi har fixat och trixat med "fådda" julklappar ätit godsaker och frukt. Vi har kort och gott myst tillsammans hela gänget på diverse olika sätt. Vi har vilat och läst. Allt medan dagarna är korta och snön faller från himlen, dessemellan syns den stjärnbeströdda himlen högt ovanför våra huvuden och de mörka fjällsiluetterna skymtas mot den måttligt starka halvmånens sken på himlavalvet. Men det är så underbart vackert, kallt och frostigt. Snön knarrar så hemtrevligt under våra fötters steg. Det är midvinter och juletider. Å vad jag gillar julmys!

Fridfull helg önskar jag er alla
En rapport från Nikkaluokta

Den magiska natten...

Den magiska nattens mörker sluter in oss i sin stilla famn. Imorgon är det julafton och lugnet sänker sig över Nikkaluokta. I stugorna runt om lyser bara en och annan adventsstjärna eller ljusstake i de övrigt stilla och mörka stugorna. Inga gatlyktor som tar bort mörkret, inga bilstrålkastare som stör tystnaden, inget av stadens myller, ljud och ljus finns här utan här råder de rogivande mörkret. Snöns drivor bäddar in landskapet så mjukt. I stugorna runtom är allt redan klart och förberett för morgondagen. Med ett lite pirr i magen kryper vi ner mellan mellan lakanen, där vi förnimer doften av ren tvätt. Återigen går tankarna till "Jag drömmer om en vit jul hemma...." å jag känner mig så glad för jag behöver inte drömma - jag ÄR ju faktiskt hemma. Ett hemma där jag hade mina barndoms jular, ett hemma där mina barn fått fira sina jular. Vad sen framtiden bär i sitt sköte vet ingen. Så låt oss alla än en gång tillsammans få glädjas över en jul hemma tillsammans. Vi kan aldrig ta något för givet eller för självklart så låt oss minnas att vi har så mycket att vara tacksamma över - inte minst en natt som denna. För imorgon är det julafton.

Jag vill därför önska er alla en fridfull julhelg.