Kiruna - En plats med mycket idrott

Kiruna har alltid placerat sig på kartan som en föreningstät stad med mycket aktiviteter och idrott. Vi har många idrottsföreningar med stor barn- och ungdomsverksamhet som exempelvis fotbollen, hockeyn och gymnastiken. Men idag tänkte jag att vi tittar lite extra på handbollen som just nu är en av de största föreningarna, med flest utövare i Kiruna .

 

För en tid sen ägde en stor turnering rum i Alta, vilken Kiruna Handboll rustade sig till tänderna för att inte missa. Vi i Kiruna är också duktiga på att resa för att kunna idrotta och vara med i cuper och seriespel. Den här turen till Alta är en liten tripp på ca 50 mil enkel väg, men för oss som vill vara med är det inga problem. Ja möjligen att måndagsmorgonen kan kännas lite motig när skola eller jobb väntar. Men allt det roliga uppväger att man är lite trött en dag.

 

På fredagskvällen stod 4 bussar på plats utanför sporthallen i Kiruna för att ta det 12 lagen i åldersgrupperna 11-16 år, till Alta. Förutom ett gäng förväntansfulla barn och ungdomar som äntrade bussarna fanns också en servicestab på plats. Dvs alla de föräldrar som ställer upp för sina barn och föreningarna och på ideell basis gör att förenings-Kiruna fungerar. Den här gången hade man löst matbestyren för att hålla nere kostnaderna med att beställa catering.  Föräldrarna var indelade i matlag för att se till att den delen ombesörjdes. Så när både mat, föräldrar och ungdomar var lastade på bussarna var det äntligen dags att ge sig iväg norrut mot Alta.

 

Efter många timmar på bussen var man då äntligen på plats och inkvarterade i skolsalarna som skulle bli helgens natthärbergen. Så kom lördagsmorgon och det var dags för matchstart. Kirunas gäng deltog i 10 olika klasser och när helgens spel var över visade det sig att 7 av lagen tagit ”medaljplatser”, vilket till och med arrangörsklubben noterat på sin hemsida med ett särskilt grattis till alla fina framgångar och att man har en fantastisk publik som är med och stöttar sina spelare. Finare omnämnande än så kan man knappast få!  Men vad som är mera värt än alla framgångar är den fina kamratskap som genom lagidrott och långa resor starkt främjas, likaväl som alla vänskapsband som knyts med egna lagspelare likaväl som deltagare ur övriga lag och i dagens värld med sociala medier som facebook är det lätt att fortsätta hålla kontakten.

 

 

Kommentera här: