Välkommen vackra höstvinter!

Min mamma har för många år sen sagt att när hon flyttade till Kiruna på sent 50-tal fick hon höra att 1 oktober är här lövfritt. Jag kan efter många års studier konstatera att det stämde i år igen. Okej rätt ska vara rätt så visst det gäller främst björkarna för rönnarna är något senare. Vad som också stämmer är att snön som faller under andra halvan i oktober har kommit för att stanna. Här har visserligen många års studier visat att det stämmer över tid förutom någon enstaka gång.
 
I skrivandets stund har vi passerat båda tidsgränserna och i år liksom oändligt många år före i år stod björkarna mycket riktigt kala när vi tog klivet in i oktober månad. Å i veckan klev vi in i den senare delen av oktober och det blev märkbart kyligare med mnusgrader och skrap av morgonfrusna bilrutor. Så i tisdags i denna vecka, den 15 oktober kom snön. På fem minuter från solsken till full snöstorm! Så nu har vi ett tunnt snölager med grässtråna som sticker fram precis som det brukar se ut så där när första snön kommit. 
 
Kan bara konstatera att nog har varje årstid sin tjusning och inte skulle jag vilja vara dem förutan. Välkommen vackra höstvinter!
 
Ylvas tankar kring årstidsväxlingar...
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: