Sevärdheternas dag

Johanna och jag har gett järnet idag. Inte för att vi direkt planerade det utan att tillfälligheterna gjorde så att det blev så. Vi börjde med Förbjudna staden. Många bygnader och palats är det. Den ena är den andra lik med typiska kinatak och figurer högt där uppe, enorma marmortrappor med snidade stolpar och dekorationer - även dom i marmor, enorma innertak med drakar och annat i sirliga snirkliga formationer - ja så där typiskt kinesiskt som det bara kan vara i Kina. Men det häftigaste av allt är att byggnaderna har flera sekel på nacken. Hur som helst visade det sig att de skulle stänga så vi fick en timme på oss att i rask tack avverka det vi hann med. Det blev inte riktigt så mycket vi tänkt oss. Men vi var gott och väl imponerade av de vi såg. Vi fortsatte vidare till Jingshanparken där man skulle haft en fenomenal utsikt över förbjudna staden om det inte varit för smogen som hängde i luften. Det blir som ett gulaktigt dis överallt. Inte alltför fräscht. Stackars vår vackra jord hur vi bär oss åt.
 
När vi ändå vsr inne på parktemat så fortsatte vi till Beihaiparken å hade en mysig stund där på Jadeön. Den ön är för övrigt gjord av de bortschaktade jordmassorna som blev över när man byggde den förbjudna staden. Högst upp på den tronar en vit dagob, en stupa i tibetansk stil, som byggdes när den 5:e Dalai lama skulle komma på besök.
 
Eftersom vi klarade av den förbjudna staden på bara en timme kände vi att vi ger himelens tempel vår eftermiddag. Tur det finns en bild av den i vår guidebok när vår kinesiske chaufför kom och plockade upp oss. Han förstod precis vart vi ville när vi pekade på den. Himelens tempel ligger i en otroligt vacker och blomstrande grön parkoas. Här fotsatte vi att fota typiska kinesiska detaljer. Vet inte hur många bilder vi har, så kanske någon blir bra. Vid det här laget hade det fläktat på lite så vi fick faktiskt lite klar och blå himmel rakt ovanför oss. Men det gjorde ju också att solen fick lite mer genomslagskraft också. Temperaturen mätte 32 grader idag.
 
Med lite extern hjälp fick vi chauffören att hämta oss när vi var klara. När vi satt i bilen sa han det vi lärt oss för dag dagen: -"Hui jiä" vi nickade nöjt och det funkade, han tog oss hem till River Garden
 
Rapport från Ylva som nog inte tänker fördjupa kunskaperna i kinesiska desto mer!
 
 
Diverse kinahus tillika sevärdheter
 
 
Det verkar vara krångligt att köra bil i Kina...
1 Rebecka:

skriven

Hoppas ni har det bra! Kram! <3

2 Ylva Sarri:

skriven

Jo, det går sannerligen ingen nöd på oss. Det finns ju rätt mycket att se och uppleva så vi är inte direkt uttråkade... Men det vet väl du?!
Kram själv

Kommentera här: