Peking - en stor stad

Så har vi då hamnat i den största stad jag någonsin varit i. Peking med 20 miljoner invånare.
Hyran på bostäderna är astronomiska. Summor på mellan 30-60 000 kronor i månaden är inget ovanligt å detta i ordinärt boende. Med min horisont så är det helt obegripligt att folk har möjlighet att överhuvudtaget bo med dom kostnaderna.  Familjen bor i ett litet pitoreskt område, River Garden, med boende för kanse 300 familjer i små enfamiljshyreshus. 
 
Annars har vi hunnit stifta bekanstkap både med ett typiskt kinesiskt spel: Mahjong. Vi har också hunnit med de gigantiska inomhusmarknaderna där man kan köpa precis allt - bara man går till rätt avdelning. Priset är en bråkdel av de som är i Sverige så visst kan man bli fartblind och köpa mer än man tänkt sig - man vill ju gärna passa på. Givetvis ska det prutas och förhandlas in i det sista. Så osvenskt som det bara kan bli. Nog är det enkelt att handla i Sverige till ett fast pris. Men visst gör man ett och annat fynd i alla fall.
 
Vi har också åkt med familjens el-moppe. Ganska behagligt att sitta där på flaket och känna den ljumma fartvinden blåsa i håret. Även om det finns väldigt mycket bilar här så är cykel ett väldigt vanligt fordon.
 
Igår på eftermiddagen när vi var så där lagomt mosiga av flyg och andra tidszoner kom det hem tre kvinnor med varsin balja - Synnöve hade beställt fotmassage för oss. Det inkluderade även lite nack- och axelmassage - precis vad som behövdes efter elva timmars resa!!! Lite guldkant på tillvaron så där - men att vi fick ny energi av det var då ett som är säkert.
 
Men detta är bara början av vår vistelse här.
Undras vad som mer kommer att möta oss??
 
 
 

Kommentera här: